Verf op steen Lieveheersbeestje

Er zijn veel manieren om een lieveheersbeestje te schilderen, en welke kleuren je lieveheersbeestje moet hebben, kies jij. Als je schildert, hoef je niet de juiste kleuren te reproduceren als de vorm op een lieveheersbeestje lijkt. Hier is een voorbeeld dat u vrij kunt gebruiken

Lees hier meer over schilderen op steen


Hier gebruikt:

 • Potlood
 • Gom
 • Poscatusser (zwart bijv. maat 0,7 mm - lichtblauw, roze en geel maat 1,8-2,5 mm)
 • Acrylverf (zwart en rood)
 • Borstel
 • Stenlak

Link naar materialen staat onderaan de pagina

Zo doe je het

 1. Vind een paar goede stenen op het strand - in verschillende maten en vormen
 2. Was de stenen grondig in lauw water met toegevoegd afwasmiddel zodat vuil en zand worden verwijderd en laat ze drogen (soms gebruik ik een föhn, dan gaat het wat sneller).
 3. Teken de bij met een potlood - het maakt het gemakkelijker om het motief te corrigeren voordat je met inkt gaat schilderen. De potloodlijnen kunnen worden gewist met een gewone gum.
 4. Als je tevreden bent met het motief, neem je zwarte inkt en teken je bovenop de gemarkeerde potloodlijnen. Gum vervolgens de potloodlijnen uit.
  Daarna ga je schilderen met inkt (aangezien de stiften van posca dekkend zijn, kun je (als de verf droog is) er altijd overheen schilderen met een nieuwe kleur). Verf eerst de kop zwart en daarna het lijfje rood (u kunt poscatusses gebruiken in de maten 1,8-2,5 mm of acrylverf.
 5. Daarna maakte ik zwarte stippen op het lichaam met poscatusch maat 1.8-2.5 mm. Ik heb de ogen wit geverfd en daarna een rode neus en mond met een dunne poscatusch maat 0,7 mm (voordat je de mond rood schildert, moet je hem eerst wit schilderen, aangezien de basiskleur zwart is en daarom zal de rode kleur niet opvallen dus scherp).
 6. Als het motief klaar is, kun je het afwerken met een laag steenlak. De lak laat de steen glanzen en daarnaast kan de steen ook de buitenkant versieren in een bed of op een tuintafel. Hoe meer vernislagen je aanbrengt, hoe glanzender de steen wordt.

TIPS:

Als je geen acrylverf hebt, kun je wat verf uit de poscatus duwen door de punt meerdere keren in te drukken. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop u de verf aanbrengt niet zuigt. Vervolgens doop je de viltstift in de verf of gebruik je een kwast. Het is echt goed als het een groter gebied is dat moet worden gekleurd.

Ontdek hier producten voor het schilderen op steen

Genieten !

Materialen

Potlood
Gom
Poscatusch
Acrylverf
Borstel
Steenlak (link volgt later)

Copyright LindeHobby