Wat is baby alpaca garen?

Je hebt gezocht naar het geweldige materiaal baby alpaca garen. Misschien moet je het gebruiken voor een trui, trui, muts of ander warm en mooi breiwerk.

Nu wil je wat meer weten over wat baby alpaca garen is. Wat je zoekt, moet je krijgen. Hier is wat informatie over baby-alpaca-garen en de alpaca.

Je krijgt ook enkele ideeën voor babykleding en kleding voor volwassenen die je met het garen kunt maken. Ook al komt het van de andere kant van de wereld, het past eigenlijk heel goed in een Deens veranderlijk klimaat.

Vind hier onze grote selectie baby alpaca garen

Baby alpaca garen

Het garen is afkomstig van de alpaca die in het Andesgebergte van Zuid-Amerika leeft. De alpaca heeft een ongelooflijk warme, zachte en dichte vacht. Het moet bestand zijn tegen de kou op de vele hoogtes.

Een alpaca kan leven op een hoogte van 4800 meter. Zelfs in een warm klimaat zoals Peru, waar de meeste alpaca's zijn, vereist het een sterke en warme vacht.
Op zulke wilde hoogten kan de temperatuur overdag oplopen tot 20 graden en 's nachts tot min 20 dalen. Het vereist een ongelooflijk veelzijdige en ademende jas, die men b.v. grote problemen mee zou hebben.

En alleen de wol van de schapen, die we zo goed kennen aan onze kant van de wereld, heeft een wol die 7x kouder is dan de alpaca. Klinkt het ondraaglijk warm om te dragen?

Houd er rekening mee dat wol nog steeds ongelooflijk goed ademend is. De wol moet bestand zijn tegen de wilde weersveranderingen.

De zachte lama uit Zuid-Amerika

De alpaca is verwant aan de kameel en de lama. Als je er een foto van bekijkt, zie je meteen overeenkomsten met vooral de lama.
Er zijn echter grote verschillen. De alpaca is niet zo sterk als een lama of een kameel, hij is wendbaarder, klimmend en wendbaarder. En vergeleken met het garen is er nog een groot verschil.

De lama en de kameel zijn en worden altijd gebruikt als trekdieren vanwege hun sterke spieren en uithoudingsvermogen. De alpaca daarentegen is uitsluitend gefokt vanwege zijn wol. De Inca's hadden wol zo hoog geprijsd als zilver en vloerbedekking. De wol was goud waard toen in de wintermaanden de bijtende kou in de bergen kwam. En dit ondanks het feit dat de hoge kwaliteit van alpaca-garen een groot oppervlak nodig heeft om zich voort te bewegen. Dus de gedomesticeerde alpaca's in Peru hebben een enorm bewegingsgebied, anders verslechtert de kwaliteit.

Oude Peruaanse garentraditie

Baby alpaca garen klinkt misschien minder goed in sommige gehoorgangen. Is het oké om je baby van zijn vacht te beroven? Nee, dat is het waarschijnlijk niet.
Maar het is ook geen wol van baby-alpaca's. De naam verwijst naar de extra zachte plekken op de alpaca zoals. de buik, waar de wol van nature fijner is.

De wol is echter ook afkomstig van de jongere alpaca's, die van nature fijnere wol hebben - maar niet van een baby-alpaca.

De fijnere wol geeft een hogere kwaliteit van het goede garen. Je kunt baby alpaca garen zien als het beste fijnste garen van de alpaca.

Alpaca garen en baby alpaca & zijde

De twee opties voor alpaca garen op deze pagina zijn: alpaca garen en baby alpaca & zijde.

Alpaca garen leent zich uitstekend . Hier krijg je garen van alpaca, maar niet het fijnste garen. Je krijgt het allemaal, nog steeds in echt hoge kwaliteit, warmer dan wol, comfortabel en met de prachtige glans.

Baby alpaca & zijde zijn de garensoorten die je op deze pagina kunt vinden, waar de twee heerlijke garensoorten met elkaar zijn vermengd. U kent zijde zonder twijfel, het wordt ook gekenmerkt door zijn zachte, warme en ademende eigenschappen. Baby alpaca en zijde passen heel goed bij elkaar en zijn perfect voor het maken van baby- en kinderkleding. Het goede ademende vermogen zorgt er ook voor dat de kleding niet heet en vies wordt, maar het hele jaar door te gebruiken is.

De zijde versterkt de structuur van het garen en zorgt ervoor dat het gebruikt kan worden. Daarnaast geeft de zijde een glanzende glans, wat helemaal uniek is en gewoon heerlijk om naar te kijken.

Alpaca garen heeft ook de uitdaging dat het kan worden getrokken en uitgerekt zodat het zijn vorm verliest. Het helpt een sterk product als zijden alpaca garen te hanteren.

Recepten met baby alpaca garen

Wat moet je beginnen met breien met je nieuwe baby alpaca garen? Het ligt natuurlijk voor de hand dat je wat babykleertjes aan het breien of haken bent.

Het fantastische materiaal baby alpaca & zijde is zacht, warm en zacht voor de huid. Alles waar je van droomt als je babykleding moet vinden.

Hier zijn enkele geweldige recepten voor babykleding :
- Warme en mooie trui
- Grijs harnas broekpak
- Lekker warme muts - Veilig en lekker cocon

Voordelen van het gebruik van baby alpaca garen

Dus waarom baby-alpaca-garen gebruiken en geen andere garensoorten? Je krijgt hier 5 sterke voordelen van het gebruik van baby alpaca garen in tegenstelling tot b.v. gewone schapenwol.

Ademend vermogen:
Zoals gezegd is baby-alpaca-garen ademend op een manier die wol niet is. De schapen zijn niet gewend aan grote schommelingen in het klimaat, zeker niet dagelijks.
Warmte:
Baby alpaca garen is ook 7x warmer dan schapenwol. Voor de koude wintermaanden of voor de baby om niet te bevriezen, is het garen gewoon een warmere keuze.
Fijne vezels:
De alpaca heeft ongelooflijk fijne vezels in zijn wol. De fijne vezels zorgen voor zowel warmte als een verhoogd ademend vermogen, maar maken het garen ook ongelooflijk comfortabel om te dragen. De fijne vezels voelen prettig aan op de huid. Je kunt ze direct op de huid dragen zonder grote problemen en irritaties te ervaren. De fijne vezels geven een zacht en fijn gevoel op de huid.
Allergievriendelijk:
Baby alpaca garen bevat geen lanoline, wat allergische reacties op de huid kan veroorzaken. Het is daarom perfect te gebruiken als u problemen heeft met allergieën die verband houden met breigoed.
Natuurlijke kleur:
Grijs en bruin zijn de natuurlijke kleuren van een alpaca. Het is dus niet nodig om de wol te verven of te verwerken en schade aan het garen of het klimaat te veroorzaken in de vorm van een dure productie.

Maak een leuke trui of olifantenhoed voor jezelf

Baby alpaca garen is perfect voor de baby. Het is echter niet op maat gemaakt voor de baby. Volwassenen genieten net zoveel van het garen als baby's.

Als je de mooie, fijne vezels, de zachtheid en warmte ervan wilt voelen, maak dan een warme en glanzende olifantenmuts of een fantastisch warm gebreid vest .

De Inca's hebben de alpaca niet gedomesticeerd omdat hun baby's de warme wol hard nodig hadden.

Ze deden het om wol te krijgen, ze konden omgaan met de wilde temperatuurwisselingen die op de hoogte zijn.
We zullen misschien niet dagelijks als wilde temperatuurveranderingen ervaren, maar in een jaar kan de temperatuur in Denemarken gemakkelijk dalen tot min 5 en stijgen tot plus 25 graden.

Zo'n wisselvallig klimaat vraagt om sterke en warme wol, die je warm kan houden tijdens de ijzige koude maanden en op de koele zomeravonden in de tuin of in het huisje.

Copyright LindeHobby