DROPS Lucht

Twijfelt u over wat DROPS Air voor een soort garen is en waarvoor het kan worden gebruikt? Dan hebben we veel goede kennis en tips verzameld om het beste resultaat te krijgen met het populaire garen van DROPS. Het garen is een van de meest populaire garens, en dat kunnen we begrijpen. Het is een heel mooi en luchtig garen, dat lichte en luchtige kledingstukken geeft, maar tegelijkertijd ongelooflijk warm en comfortabel aanvoelt op de huid.

Vind DROPS Air hier goedkoop

Wat is DROPS Air?

DROPS Air is een zogenaamd "Blow"-garen, dat wordt geproduceerd door DROPS, een van de grootste garenproducenten van Scandinavië. DROPS heeft een enorme keuze aan verschillende soorten garen, van alpaca tot katoen , maar het Air-garen is duidelijk een van de meest populaire collecties.

Bekijk hier alle DROPS garens

In tegenstelling tot veel andere garens wordt DROPS Air niet gesponnen, zoals we dat kennen van de klassieke kabelstructuur. De vezels van de alpaca- en merinowol worden in plaats daarvan in een dunne polyamide mesh-sok geblazen, waardoor de vezels stevig en gelijkmatig verdeeld blijven. Dit betekent ook dat het garen ongelooflijk licht is en door in DROPS Air te breien, kunt u ongeveer 30-35% lichtere kleding krijgen dan normaal gesponnen garen in dezelfde dikte.

Lees hier meer over alpaca garen

Drops Air is een dik en grof garen dat het ongelooflijk goed doet op dikkere stokken van ongeveer 5-6 mm. Het is daarom ook ideaal om te kiezen als je in een garen wilt breien waar het resultaat super mooi is, maar waar de breitijd laag is.

Bekijk hier al onze garens voor naald 5

Waarom kiezen voor DROPS Air?

Zoals de naam al doet vermoeden, is DROPS Air een ongelooflijk licht en luchtig kwaliteitsgaren. DROPS Air is uitermate geschikt voor het breien en haken van kleding en wordt vaak gebruikt in zowel heerlijke truien, jassen, mutsen als dekens, omdat het niet alleen een licht garen is, maar ook zeer duurzaam is.

Bekijk hier de grote keuze aan patronen met DROPS Air

Drops Air heeft ook een grote kleurkeuze. Momenteel is DROPS Air verkrijgbaar in 35 verschillende kleurtinten, maar het wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe en opwindende kleuren. Het betekent ook dat u verzekerd bent van een kwaliteitsgaren waar u een product in precies de gewenste kleur kunt breien of haken. Onderaan de pagina ziet u de grote keuze aan kleuren.

U moet daarom DROPS Air zijn als u op zoek bent naar een garen van extreem hoge kwaliteit en met volledig unieke eigenschappen. Het heerlijke blendgaren is de ideale combinatie van alpaca, wol en polyamide, waardoor het perfecte garen ontstaat voor het breien en haken van kleding voor alle seizoenen.

Lees hier meer over wolgaren

Koop DROPS Air hier

Patronen met DROPS Air

Omdat DROPS Air een ongelooflijk populaire kwaliteit is, kunt u ook kiezen uit een enorme selectie heerlijke patronen met het garen.

Koop DROPS Air hier

Alle patronen die GarnStudio met DROPS Air heeft ontwikkeld, zijn gemaakt voor de beste eigenschappen van DROPS Air. De recepten zijn allemaal met gedetailleerde handleidingen, zodat u veilig door het proces van begin tot eindproduct wordt geleid. De patronen zijn ook allemaal nagelezen en zorgvuldig beoordeeld, zodat u zeker weet dat u een echt goed patroon krijgt als u garen bij DROPS koopt.

Vind hier alle patronen met DROPS Air

DROPS Air is ook een goede vervanger voor andere wolgarens. Dit betekent dat het kan worden gebruikt in populaire recepten van b.v. PetiteKnit, MyFavouriteThing Knitwear en andere populaire breiontwerpers. Daarom hebben we een handleiding samengesteld over hoe u het beste alternatief kunt vinden.

Vind hier een gids voor garenalternatieven.

Kan DROPS Air worden gebruikt voor truien?

Een van de meest populaire kledingstukken om te breien in DROPS Air zijn prachtige, dikke truien. DROPS Air is perfect geschikt voor zowel structureel breien als kabelpatronen, omdat de mooie structuur in het garen mooi opvalt bij patroonbreien. Hieronder hebben we een aantal heerlijke truien in DROPS Air verzameld, waarmee je aan de slag kunt.

Vind DROPS Air hier

Als u wilt beginnen met het breien van een blouse in DROPS Air, dan kunnen we waarschijnlijk niet om deze prachtige lenteblouse heen. Met de mooie, grote pofmouwen en het gedetailleerde structuurpatroon is dit een patroon voor de meer doorgewinterde breister. Gelukkig is er veel hulp te vinden in het recept, waar zowel video's als goede beschrijvingen van de verschillende stappen te vinden zijn.

Meer over het recept lees je hier

Ben je meer van het haken van een blouse in DROPS Air? Deze prachtige blouse is gevuld met wendingen en reliëfmaskers, die het gelooide haakwerk kunnen uitdagen. Gelukkig zijn er gedetailleerde diagrammen, beschrijvingen en video's bijgevoegd, zodat u aan de slag kunt met het haken van een blouse in DROPS Air. De blouse hier is gehaakt in 02 Wheat, wat een ongelooflijk mooie, lichtbeige kleur is. De kleur is perfect voor alle seizoenen, en is ook erg goed als je geen volledig witte blouse wilt.

Vind hier het recept

Bekijk hier de hele grote selectie kleuren in DROPS Air

DROPS Air voor damesbreiwerk

Naast heerlijke recepten voor zelfgemaakte blouses, kan DROPS Air ook gemakkelijk worden gebruikt voor een gebreid vest. In feite is dit vest van GarnStudio een zeer populair vest vanwege zijn tijdloze snit en moderne ribdetails. Het vest is heel eenvoudig en wordt aanbevolen voor beginners, omdat het afwisselend rib- en ribbelsteek afwisselt. Het vest hier is gebreid in DROPS Air in de kleur 10 Fog, maar met 35 verschillende kleuren om uit te kiezen, kun je er zeker een voor jezelf vinden.

Bekijk hier het prachtige vest en bestel garen

Laat je natuurlijk niet misleiden door een paar heerlijke vesten in DROPS Air. Beide vesten zijn gebreid in patent, wat een superleuke en snelle breitechniek is. Shout for Winter, het witte vest, is gebreid in nep-lak, terwijl het lichtblauwe, Avriel-vest, in volledig lakwerk is gebreid. Beide vesten zijn perfect voor gebruik in de zomer in de vorm van een lekker zomerjasje, maar kunnen ook in de winter gebruikt worden om je armen warm te houden. Shout for Winter wordt ook gebreid in 2 draden Air, die je kunt vervangen door één draad Wish, maar daarover lees je hieronder meer.

Vind hier het recept voor Avriel Cardigan

Gooi jezelf hier in het Shout for Winter-vest

Vind DROPS Air hier

DROPS Air voor breien voor kinderen

DROPS Air is ideaal voor het breien voor kinderen, omdat het garen volledig krasvrij is, wat betekent dat iedereen het kan dragen. Naast dat het helemaal krasvrij is, is het garen ook verkrijgbaar in heel veel gave kleuren, die zeker in de smaak vallen van het kind. Hieronder vind je een aantal verschillende patronen voor gebreide vesten, blouses en mutsen voor kinderen. Dan kunt u goed en veilig aan de slag met DROPS Air voor kinderen.

Wat is het verschil tussen DROPS Air en DROPS Wish?

De nieuw gelanceerde DROPS Wish en DROPS Air hebben veel van dezelfde functies, dus het kan moeilijk zijn om het verschil tussen de twee te zien. Het belangrijkste verschil is echter dat DROPS Wish twee keer zo dik is als DROPS Air. Dit betekent dat 1 draad DROPS Wish overeenkomt met twee draden DROPS Air. Het is dus slim als je een recept hebt waarbij je twee strengen Air moet gebruiken, maar niet helemaal de juiste kleurtint kunt vinden. Dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen bij DROPS Wish.

Vind en koop DROPS Air hier

Lees hier meer over DROPS Wish

Copyright LindeHobby