DROPS Brushed Alpaca Silk

Overweegt u om DROPS Brushed Alpaca Silk te gebruiken in uw volgende project, maar twijfelt u een beetje over wat het is en waarvoor het moet worden gebruikt? In het artikel hebben we veel goede kennis verzameld over het garen en tips over welke recepten goed zijn met DROPS Brushed Alpaca Silk. Het heerlijke alpaca-garen behoort tot de best verkochte DROPS-garens ooit, en dat is volkomen begrijpelijk. Het garen is pluizig, maar tegelijkertijd lekker warm - perfect voor kleding.

Vind DROPS Brushed Alpaca Silk hier

Wat is DROPS Brushed Alpaca Silk?

Kortom, DROPS Brushed Alpaca Silk is een mix van brushed alpaca en zijde. De twee samengesponnen vezels geven een ongelooflijk luchtig en zacht mengsel, dat ook erg duurzaam is. Het garen wordt geproduceerd door DROPS, dat een enorme selectie van verschillende soorten garen heeft in alles van alpaca tot katoen, maar het Brushed Alpaca Silk-garen is duidelijk een van de meest populaire collecties.

Lees hier meer over alpaca

De lichte combinatie komt voornamelijk van de geborstelde alpaca. Dit type vezel geeft een ongelooflijke lichtheid en is tegelijkertijd een rijk garen met een zeer gepofte structuur. Samen met de zijde, die een heel mooie huid geeft, is het de perfecte combinatie voor zowel wollen truien als lichte sjaals.

Word hier wijzer over garen met zijde

De geborstelde alpaca is gecombineerd met de exclusieve Mulberry zijde, wat de draad van buiten naar binnen een mooi zacht en glanzend resultaat geeft. De zijde zelf maakt dit garen volledig uniek, omdat het een sterke natuurlijke vezel is, in tegenstelling tot andere fabrikanten. Sommige fabrikanten kiezen ervoor om alpacawol te combineren met acryl of nylon, maar de pure zijde is veel sterker en exclusiever. Daarom is DROPS Brushed Alpaca Silk ook de natuurlijke keuze als je een geborsteld alpaca garen van goede kwaliteit wilt.

Koop DROPS Brushed Alpaca Silk hier goedkoop

Waarom kiezen voor DROPS Brushed Alpaca Silk?

Als u op zoek bent naar een licht en elegant alpacagaren dat warm en heerlijk is, dan is DROPS Brushed Alpaca Silk zeker iets voor u. Het garen is geheel uniek in zijn samenstelling en daardoor weet je ook zeker dat wat je ook kiest om met het garen te breien of te haken, ook uniek zal zijn.

Bekijk hier al onze garens met alpaca

Een andere uitstekende bonus van de DROPS Brushed Alpaca Silk is dat de collectie een zeer grote keuze aan kleuren heeft. Met 25 prachtige kleuren die bestaan uit alles van beige en grijs tot krachtigere kleuren zoals rood en curry, ben je verzekerd van een ruime keuze. Dit is ook ideaal als je ervoor kiest om het garen als geleidedraad te gebruiken.

Klik hier om de grote selectie aan kleuren te zien

Patronen met DROPS Brushed Alpaca Silk

DROPS Brushed Alpaca Silk is een ongelooflijk populaire kwaliteit, dus je kunt ook kiezen uit een enorme selectie heerlijke patronen met het garen.

Koop DROPS Brushed Alpaca Silk hier

Alle recepten ontwikkeld door GarnStudio met DROPS Brushed Alpaca Silk zijn gemaakt voor de beste kwaliteiten van het garen. De recepten zijn allemaal met gedetailleerde handleidingen, zodat u veilig door het proces van begin tot eindproduct wordt geleid. De patronen zijn ook allemaal nagelezen en zorgvuldig beoordeeld, zodat u zeker weet dat u een echt goed patroon krijgt als u garen bij DROPS koopt.

Vind hier alle patronen met DROPS Brushed Alpaca Silk

Meerdere draden DROPS Brushed Alpaca Silk

DROPS Brushed Alpaca Silk doet het heel goed in patronen met meerdere draden. Hier vallen de eigenschappen van het garen echt op, waardoor je een heerlijk zacht en pluizig resultaat krijgt. We raden af om pure DROPS Brushed Alpaca Silk te gebruiken voor het breien van zeer fijne patronen en dergelijke, omdat de mooie details in het zachte materiaal zullen verdwijnen. Draaiingen en dergelijke kunnen hier echter heel mooi uitkomen met het garen.

Frosted Leaves sweater is een heel mooi voorbeeld van een blouse met een eenvoudig gatenpatroon, dat mooi opvalt door het gebruik van DROPS Brushed Alpaca Silk. Het eenvoudige patroon met kleine blaadjes en raglan is supersimpel als je de techniek doorhebt, maar het ziet er waanzinnig goed uit. Hier mag de mooie, gepofte textuur van het garen echt mooi uitkomen. De blouse kan ook worden gebreid in DROPS Kid-Silk , waarover u hier meer kunt lezen

DROPS Brushed Alpaca Silk als draad

DROPS Brushed Alpaca Silk is ideaal als geleidedraad, omdat het een mooi speling geeft in de kleurkeuze en meer structuur geeft aan het breiwerk. De zijde is echt goed om het werk op zijn plaats te houden, zodat het gebreide of gehaakte meesterwerk niet na verloop van tijd instort. Daarnaast zorgt de geborstelde alpaca voor een mooi, "pluizig" oppervlak, wat destijds erg populair was.

In de blouse hier wordt Drops Brushed Alpaca Silk gecombineerd met zowel DROPS Alpaca als DROPS Delight. DROPS Delight is een veelkleurig garen met een heel mooi effect. Hier helpt DROPS Brushed Alpaca Silk de kleuren af te zwakken en een meer uniforme look te geven. Het alpaca-garen geeft ook een meer pluizige textuur aan de blouse.

Verzorgen en wassen van DROPS Brushed Alpaca Silk

Om het heerlijke, geborstelde effect op het garen te behouden, is het belangrijk dat DROPS Brushed Alpaca Silk met de hand wordt gewassen. Het water mag maximaal 30 graden zijn, anders is de kans groot dat het mooie, gepofte effect instort. Verdeel bij het wassen van het garen het wasmiddel goed in het water voordat u de blouse of iets dergelijks daar neerlegt. Het is ook erg belangrijk dat de blouse niet wordt geschrobd of gedraaid, omdat dit zowel de zijde- als alpacavezels in de blouse kan beschadigen.

Na het wassen moet deze goed worden doorgespoeld, zodat eventuele zeepresten worden verwijderd. De kleding moet altijd plat worden gedroogd, zodat de vezels niet worden uitgerekt. Het is ook belangrijk om te vermelden dat zijde niet mag worden gestoomd of geperst, omdat het de delicate vezel vernietigt.

Bekijk DROPS Brushed Alpaca Silk hier

Copyright LindeHobby