DROPS Merino Extra Fijn

Als u op zoek bent naar zacht garen voor het hele jaar, dat niet alleen in een enorme keuze aan kleuren verkrijgbaar is, maar ook in de machine kan worden gewassen, dan is het goed dat u de weg naar DROPS Merino Extra Fine hebt gevonden. Op deze pagina hebben we veel kennis verzameld over het garen; hoe u het beste gebruik kunt vinden en hoe u het kunt verzorgen zodat het jarenlang netjes blijft

Vind DROPS Merino Extra Fine hier goedkoop

Wat is DROPS Merino Extra Fine?

DROPS Merino Extra Fine is een wolgaren dat is gesponnen uit verschillende dunne draden merinowol, waardoor het garen extra elastisch is. Dit draagt er toe bij dat het garen erg fijn is om op het lichaam te dragen, doordat het door de goede elasticiteit goed om het lichaam past in onder andere truien en blouses. Daarnaast is de draadspinkwaliteit ook goed voor zowel twists als structureel breien, wat hier in het garen echt tot zijn recht komt. Dit komt omdat het helpt om alle details te benadrukken, zodat je gegarandeerd een goede kwaliteit garen hebt.

Koop DROPS Merino Extra Fine hier

Lees hier meer over merino garen

Alle DROPS merino garens zijn ook SuperWash behandeld. Dit betekent dat het garen gemakkelijk schoon en netjes te houden is omdat het in de machine kan worden gewassen. Hoewel het in de machine kan, is het erg belangrijk om de wasinstructies te volgen, zodat het garen de structuur kan vasthouden. Onderaan de pagina kunt u meer lezen over het verzorgen en wassen van DROPS Merino Extra Fine.

Lees hier meer over SuperWashed garen

Waarom kiezen voor DROPS Merino Extra Fine?

Als u op zoek bent naar een heerlijk merinogaren dat niet ultradun of erg dik en grof is, dan raden we DROPS Merino Extra Fine aan. Het heerlijke wolgaren is perfect voor naalden 3,50-4,00 mm en is daarom goed voor veel verschillende recepten. Het kan onder andere het populaire garen zoals Sandnes Merino Wool vervangen.

Lees hier meer over garenalternatieven

Een andere goede reden om voor DROPS Merino Extra Fine te kiezen, is de enorme keuze aan kleuren. Met meer dan 40 prachtige en unieke kleuren vind je er zeker één die bij je past. De kleurenkaart wordt regelmatig bijgewerkt en uitgebreid, zodat de kleurenselectie van DROPS Merino Extra Fine met de tijd meegaat. Het bijzondere van de kleurenkaart is ook dat je zowel tussen Uni Color als mix kunt zitten, zodat je precies de kleurencombinatie kunt krijgen die je wilt.

Bekijk hier de gehele grote kleurselectie

Het garen is vooral geschikt voor kleding omdat het zeer zacht en comfortabel aanvoelt op de huid. Daarom is het ook een favoriet garen voor veel haak- en breiliefhebbers om te gebruiken voor bijvoorbeeld kleding voor kinderen, omdat het zachte garen niet tegen de huid aantrekt zoals andere, grovere garensoorten. Kies dus gewoon voor DROPS Merino Extra Fine en ga aan de slag met uw volgende project.

Patronen met DROPS Merino Extra Fine

Drops DROPS Merino Extra Fine is een van de meest populaire DROPS kwaliteiten, en daarom bent u ook verzekerd van een groot aantal patronen met DROPS Merino Extra Fine.

Vind hier alle gratis patronen met DROPS Merino Extra Fine

Alle patronen die GarnStudio met DROPS DROPS Merino Extra Fine heeft ontwikkeld, zijn gemaakt voor de beste kwaliteiten van het garen. De recepten zijn allemaal met gedetailleerde handleidingen, zodat u veilig door het proces van begin tot eindproduct wordt geleid. De patronen zijn ook allemaal nagelezen en zorgvuldig beoordeeld, zodat u zeker weet dat u een echt goed patroon krijgt als u garen bij DROPS koopt.

Koop DROPS Merino Extra Fine hier goedkoop

Perfect voor babybreien

DROPS Merino Extra Fine is perfect voor kleding voor de kleintjes. Behalve dat het een ultrazacht garen is, kan het ook in de machine gewassen worden. Dit betekent dat het na een reis naar de was helemaal schoon en heerlijk is. Daarnaast is DROPS Merino Extra Fine ook verkrijgbaar in een grote selectie heerlijke kleuren, die zeker in de smaak vallen van zowel de ouders als de baby.

Bekijk hier al onze gratis breipatronen

De romper hier is een perfect voorbeeld van hoe mooi gebreid met DROPS Merino Extra Fine eruit kan zien. De fijne gedraaide details vallen mooi op in de romper en worden gecombineerd met een eenvoudig en heerlijk design. Bovendien hoeven er slechts tussen de 2 en 4 sleutels te worden gebruikt voor de overall, afhankelijk van de grootte, dus het is ook een redelijk betaalbaar project voor de portemonnee.

Bekijk hier het patroon en vind er garen voor.

Zachte kleding het hele jaar door

Of je nu van grote, dikke truien houdt of van lichte en losse blouses, Drops Merino Extra Fine is een garen waar je op moet letten voor je project. Gebruik de fijne draad met naald 3,5-4,0 mm of leg de draad dubbel en krijg een nog snellere blouse, omdat deze op grotere naalden moet worden gebreid. De mogelijkheden zijn legio met dit type garen.

Hieronder hebben we een groot aantal patronen verzameld met DROPS Merino Extra Fine. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.

Verzorging en wassen van DROPS Merino Extra Fine

Voor het beste resultaat met DROPS Merino Extra Fine is het belangrijk om strak te breien. Als je te losjes breit, zal de elasticiteit van het garen ervoor zorgen dat het project instort en zijn mooie structuur verliest. Daarom is het belangrijk om bij DROPS Merino Extra Fine speciale aandacht te besteden aan de stekenverhouding.
Met een flink aantal handelingen kan het garen jarenlang netjes worden gehouden. Het grote voordeel van DROPS Merino Extra Fine is dat het in de machine gewassen kan worden. Dit moet echter correct en met de juiste programma's worden gedaan om de structuur van het garen te behouden.

Dit wordt gedaan door het te wassen op fijn of wolwas op 40 graden zonder te weken. Na het wassen moet het garen plat worden gedroogd, daarom is de droger uitgesloten. Het is belangrijk om de droger te vermijden, omdat anders de garenvezels worden uitgerekt en het heel ver wordt gebreid. De reden dat het plat gedroogd moet worden is dat het weer door de garenvezels lang te maken door te hangen met het gewicht van het water. Om de mooie kleur van het garen te behouden is het ook belangrijk dat er geen wasverzachter wordt gebruikt.

Vind DROPS Merino Extra Fine hier

Copyright LindeHobby