DROPS Baby Merino

Wilt u beginnen met haken en breien in DROPS Baby Merino, maar twijfelt u hoe u het garen moet aanpakken? Hier vind je kennis over de vele goede eigenschappen van het garen, tips waar het voor gebruikt kan worden en trucs om het garen het beste te behandelen, zodat het jarenlang mooi blijft.

Vind DROPS Baby Merino hier goedkoop

Wat is DROPS Baby Merino?

DROPS Baby Merino is een wolgaren gesponnen van 5 draden merinowol. De 5 dunne draden zijn van een extra fijne merinowol van scharreldieren in Zuid-Amerika. Het feit dat het garen gesponnen is met kabeltechniek van 5 draden betekent simpelweg dat het extra fijn is en zeer prominent aanwezig is in de structuur. Daarom is het ook zeer geschikt voor structuur- en patroonbreien.

Alle DROPS merino garens zijn ook SuperWash behandeld. Dit betekent dat het garen gemakkelijk schoon en netjes te houden is omdat het in de machine kan worden gewassen. Hoewel het in de machine kan, is het erg belangrijk om de wasinstructies te volgen, zodat het garen de structuur kan vasthouden. Onderaan de pagina kunt u meer lezen over het verzorgen en wassen van DROPS Baby Merino.

Lees hier meer over met SuperWash behandelde garens

Nog een van de beste eigenschappen van DROPS Baby Merino is dat het absoluut klauwvrij is. De lange vezels in de merino veroorzaken noch irriteren de huid, en daarom is het garen absoluut perfect voor baby- en kinderbreiwerk. Kleding gebreid in DROPS Baby Merino is daarom een goede keuze voor mensen die snel geïrriteerd raken door normale wol op de huid.

Vind hier al onze haak- en breipatronen voor baby's

Waarom kiezen voor DROPS Baby Merino?

Zoals de naam al doet vermoeden, is DROPS Baby Merino perfect voor babykleding. Dit verschilt echter niet van het feit dat het garen absoluut ideaal is voor alle soorten kleding. De zachte vezels trekken niet aan op de huid en de fijne garens geven een heel mooi en uniform resultaat op kleding.

Bekijk hier onze hele grote selectie recepten met Drops Baby Merino

Een andere goede reden om voor DROPS Baby Merino te kiezen, is de enorme keuze aan kleuren. Met meer dan 50 prachtige en unieke kleuren, vind je er zeker een die bij je past. De kleurenkaart wordt regelmatig bijgewerkt en uitgebreid, zodat de kleurenselectie van DROPS Baby Merino bij de tijd blijft. Het bijzondere aan de kleurenkaart is ook dat alle kleuren UNI colour zijn. Dit betekent dat alle draden exact dezelfde tint hebben, zodat u zeker bent van een zeer uniform en consistent resultaat.

Lees hier meer over merino garen

Een van de beste dingen van garen van DROPS is dat het van hoge kwaliteit is voor een goede prijs. Hier is het mogelijk om een echt goed garen te krijgen, dat zelfs voor grotere projecten het budget niet verlaagt. Wanneer u DROPS Baby Merino bij ons koopt, winkelt u in een DROPS SuperStore. Dit betekent dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste kleuren en alle DROPS producten verkopen.

Koop DROPS Baby Merino hier

Patronen met DROPS Baby Merino

Drops Baby Merino is een van de meest populaire DROPS-kwaliteiten en daarom bent u ook verzekerd van een groot aantal patronen met DROPS Baby Merino.

Alle patronen ontwikkeld door GarnStudio met DROPS Baby Merino zijn gemaakt voor de beste kwaliteiten van het garen. De recepten zijn allemaal met gedetailleerde handleidingen, zodat u veilig door het proces van begin tot eindproduct wordt geleid. De patronen zijn ook allemaal nagelezen en zorgvuldig beoordeeld, zodat u zeker weet dat u een echt goed patroon krijgt als u garen bij DROPS koopt.

DROPS Baby Merino - perfect voor baby

Zoals de naam al doet vermoeden, is DROPS Baby Merino perfect voor kleding voor de kleintjes. Behalve dat het een ultrazacht garen is, kan het ook in de machine gewassen worden. Dit betekent dat het na een reis naar de was helemaal schoon en heerlijk is. Daarnaast is DROPS Baby Merino ook verkrijgbaar in een grote selectie heerlijke kleuren, die zeker in de smaak vallen van zowel de ouders als de baby.

Begin met het breien van een heerlijke set voor baby's. Broek, vest, muts en kleine voering zijn hier inbegrepen. De hele set is gebreid in DROPS Baby Merino, dus je kunt ervoor kiezen om bij één kleur te blijven of het gas te geven door te spelen met de vele verschillende tinten. De set komt in maat voor 2 jaar te vroeg.

Vind hier het gratis recept voor de set

DROPS Baby Merino met geleidedraad

Door zijn dunne structuur doet DROPS Baby Merino het ook uitstekend met volgdraad. Hier zijn zowel DROPS Kid-Silk als DROPS Brushed Alpaca Silk twee hele goede garens om te combineren met DROPS Baby Merino. Dit komt omdat beide garens meer volheid aan het breisel geven en meer structuur kunnen geven.

Het kan hier ook een voordeel zijn in de hoeden. Hier helpt Kid-Silken om een meer uniforme en dichte uitdrukking te geven, wat een duidelijk voordeel kan zijn wanneer de oren warm moeten worden gehouden en beschermd tegen wind.

Vind de recepten op de mutsen hier samen met vele andere recepten met Drops Baby Merino

Verzorging en wassen van DROPS Baby Merino

DROPS Baby Merino is een garen dat met een flink aantal stappen jarenlang netjes kan worden gehouden. Het grote voordeel van DROPS Baby Merino is dat het in de machine gewassen kan worden. Dit moet echter correct en met de juiste programma's worden gedaan om de structuur van het garen te behouden.

Dit wordt gedaan door het te wassen op fijn of wolwas op 40 graden zonder te weken. Na het wassen moet het garen plat worden gedroogd, daarom is de droger uitgesloten. Het is belangrijk om de droger te vermijden, omdat anders de garenvezels worden uitgerekt en het heel ver wordt gebreid. De reden dat het plat gedroogd moet worden is dat het weer door de garenvezels lang te maken door te hangen met het gewicht van het water. Om de mooie kleur van het garen te behouden is het ook belangrijk dat er geen wasverzachter wordt gebruikt.

Koop DROPS Baby Merino hier

Copyright LindeHobby